Het einde van een instituut.

Achteraf bekeken, moeten we durven stellen dat het in de sterren stond geschreven… Mensen die al lang in het minivoetbalwereldje zitten, kunnen dit alleen maar beamen, namelijk dat het minivoetbal het moeilijker en moeilijker begint te krijgen om zich te handhaven. En zo geschiede het ook voor minivoetbalclub VK Design Evergem.

Daar waar wij jaren één van de gevestigde waarden waren in het jeugd- en seniorminivoetbal, met op ons hoogtepunt maar liefst 13 ploegen in competitie, zagen we jaar na jaar ons portfolio slinken. Het werd steeds moeilijker om spelers, coaches, begeleiders, medewerkers aan de club te binden en in vele gevallen was de roep van het veldvoetbal té sterk. In de afgelopen 10 jaar, zagen we zo ons ploegenaantal slinken van 13 ploegen naar nog een 5-tal ploegen en het einde van de inkrimping leek nog niet in zicht… Doorheen de jaren nestelde zich ook een anti-minivoetbalcultuur in ons contreien en haakten heel wat veldvoetbalclubs af als het op een samenwerking met het minivoetbal aankwam. Ondanks de overduidelijke voordelen die daaraan verbonden waren… De willen en grillen van het veldvoetbal kwamen ons stilaan duur te staan en werden onhoudbaar. Voeg daarbij een bond die alsmaar meer eisen oplegt, die stilaan onrealistisch zijn in het huidige kader van onze geliefde sport, en niet stil staat bij de beperkte middelen die vele clubs maar hebben en ook amper iets in ruil geeft voor het geleverde werk van de clubs en dan komen we uit bij de reden van onze beslissing. Na rijp beraad, besloten we om er een punt achter te zetten.

Onze club kenden 42 mooie jaren, volgepakt met memorabele gebeurtenissen en prestaties. Een club die meer dan eens nog over de tong zal gaan. We hielden dan ook liever de eer aan onszelf en besloten dat het seizoen 2018-2019 ons laatste hoofdstuk werd in de geschiedenis van onze club.

*Uit pure nostalgie en vriendschap zal onze zaterdagploeg wél nog enkele jaren de clubkleuren verdedigen.