Club neemt afscheid van minivoetbal op het hoogste niveau.

In het seizoen 2014-2015 botsten we op onze limieten. Ons belofteteam in 4de nationale deed het goed, net als ons team in de zaterdagcompetitie en onze jeugd. Maar hét zorgenkind werd toch wel ons fanionteam in 1ste nationale… Ondanks onze dominantie in de afgelopen jaren in 3de en 2de nationale, bleek de stap naar 1ste nationale toch te groot. Misschien ging het de afgelopen jaren allemaal iets te gemakkelijk en te snel? Feit was dat we kwalitatief tekort kwamen en niet de middelen hadden om ons sportief te versterken in de hoogste afdeling. De degradatie naar 2de nationale was dan ook een feit op het einde van dit seizoen. De spelers en entourage van ons vlaggenschip, die al sinds den beginne bij ons club waren, beseften dat het avontuur voorbij was en besloten unaniem om ermee te stoppen. Het was mooi geweest, maar nu was het écht wel einde verhaal.

Voor de tweede keer, in drie jaar tijd, stonden we voor een keerpunt in ons bestaan. Toch leefde bij het bestuur, de leden en onze aanhang al snel de overtuiging dat dit niet het einde hoefde te betekenen!

En toen was er… VK Design Evergem!

Nadat we de koppen eens goed bij elkaar hadden gestoken, was de conclusie duidelijk. Zowel in onze belofteploeg, als bij de jeugd, liepen heel wat spelers rond met talent en groeimarge. Gezien zij de club trouw bleven, was het niet meer dan logisch dat het bestuur ook hen trouw zou blijven. Zo vingen we het seizoen 2015-2016 aan met een jonge en talentvolle ploeg in 4de nationale, een team in de zaterdagcompetitie van de V.M.F., een kernploeg in de kern Evergem en 2 jeugdploegen. In vergelijking met ons verleden, keerden we dus terug naar de basis.

Ons nieuw project werd meteen ook kracht bijgezet door een naamsverandering. Doorheen de vele jaren, konden we altijd rekenen op enkele trouwe sponsors. Eén daarvan is VK Design. Na een goed gesprek met ons bestuur, besloten ze akkoord te gaan met het voorstel om hun bedrijfsnaam te lenen aan onze club. VK Design Evergem was zo geboren!

Behalve een derde kampioenschap op rij voor ons team in de zaterdagcompetitie en bekerwinst in de kern Evergem, kenden we een rustig en zorgeloos seizoen 2015-2016. Onze 4de nationale kende een moeilijke start, maar knokte zich terug in de top van het klassement. En ook onze jeugd deed het heel goed.

In het seizoen 2016-2017 zouden we pas echt de vruchten plukken van onze nieuwe start als VK Design Evergem. Onze vlaggenschip in 4de nationale B bleek een klasse te sterk voor de tegenstand en kroonde zich tot kampioen in de B-reeks van 4de nationale. De promotie naar 3de nationale was zo een feit! Onze ploeg in de zaterdagcompetitie, onze kernploeg Quatro Loco en onze jeugd kenden een goed seizoen.

Het seizoen 2017-2018 werd een ietwat onverwacht succes. De Beker van België en de Select Beker van Vlaanderen werden tegenvallers. Maar we wisten VK Design Evergem wel op een andere manier op de kaart te zetten. Als nieuwkomer in 3de nationale, zaten we zowaar meteen mee op de trein naar de top-5. Daar zouden we nagenoeg een heel seizoen kamperen, om onszelf uiteindelijk te belonen met kwalificatie voor de eindronde. In die eindronde stonden we goed ons mannetje, maar moesten we uiteindelijk wel onze meerdere erkennen in Kameleon Landegem. Toch volgde er finaal nog een mooie kers op de taart! Door wijzigingen in 1ste en 2de nationale, waren er meer stijgers. Als tweede beste ploeg in de eindronde, werden we zo beloond met promotie naar 2de nationale. VK Design Evergem II en onze U15-jarigen kenden dan weer een zorgeloos seizoen. Enig minpunt in het afgelopen seizoen, was de lijdensweg van onze kernploeg Quatro Loco, dat door de vele blessures en werkomstandigheden van spelers een moeilijk seizoen kende en dan ook besloot om er een punt achter te zetten. Maar met een promovendus in 2de nationale, een herboren zaterdagploeg, een ploeg U15-jarigen en een nieuw ploegje U13-jarigen, is de toekomst alvast verzekerd!

Het nieuwe seizoen 2018-2019 wordt alvast een leuke en boeiende uitdaging.