ZWR Evergem nestelt zich tussen de top van België.

Nu we stilaan het klappen van de zweep kenden in 1ste nationale, hadden we een nieuwe doelstelling voor onze club. Namelijk doordringen tot de top in de hoogste afdeling. Het seizoen 2009-2010 ving aan met een nieuwe voorzitter, zijnde Guido Steyaert. Na jaren zuinig en slim om te springen met ons budget, hadden we ook financieel de middelen om er vol voor te gaan. Zo gingen we in dit seizoen van start met maar liefst 12 ploegen, waaronder een nieuwe ploeg veteranen en een kernploeg in de kern Evergem. En ook wat betreft ons fanionteam in 1ste nationale, zaten we niet stil. In navolging van onze ambitie, haalden we enkele kleppers naar ZWR Evergem. Zo haalden we onder andere gewezen ‘Minivoetballer van het Jaar’ Jurgen Standaert binnen, samen met nog enkele andere grote namen (Boris De Vrese, etc.). Ons plan werkte. In dit seizoen haalden we de play offs en wisten we favoriet Opel Haeck Drongen op de eerste speeldag onmiddellijk al een hak te zetten. Maar finaal was het toch OH Drongen dat met de landstitel ging lopen en zo werd ZWR Evergem vice-kampioen in de hoogste afdeling. Onze 3de nationale wist wel de oppergaai in hun reeks binnen te halen en promoveerde zo naar 2de nationale.

In het seizoen 2010-2011 waren we dus actief in zowel 1ste als 2de nationale. ZWR Evergem beleefde hoogdagen en was één van de toonaangevende clubs op het hoogste niveau. Met onze 12 ploegen, waren we eveneens één van de grootste clubs in België. En ons goede werk werd beloond! Het seizoen 2010-2011 werd een fantastisch en memorabel seizoen. We kroonden ons voor het eerst in ons bestaan tot landskampioen. En enkele weken later, triomfeerden we ook nog eens in de finale van de Beker van België tegen Ronse. Ook onze andere teams deden het dat seizoen uitstekend. Onze kernploeg werd kampioen in hun reeks. En de U15-jarigen verwezenlijkten zelfs de dubbel. Zij speelden kampioen in de A-reeks en wonnen een paar weken later ook de finale van de Beker van België.

Het hield maar niet op voor ZWR Evergem. Ook in het seizoen 2011-2012 kenden we succes. Ons vlaggenschip in 1ste nationale speelde opnieuw mee voor de prijzen. Zo wonnen we de Super Cup en pakten we onze tweede landstitel op rij! Op de Uhlsport Cup na (tornooi voor clubs, dat later ophield te bestaan), hadden we nu alles gewonnen wat er te winnen viel in het minivoetbal. Een bevriend voorzitter zei ooit eens dat aan alles een einde komt en niets voor eeuwig is. Niemand die toen ook maar een vermoeden had van wat er in de toekomst nog zou gebeuren…

Het einde van een tijdperk.

Na drie succesvolle jaren aan de top, bleek bij velen de batterijen leeg te zijn. Nieuw leven, gezondheid, werk en andere externe factoren zorgden ervoor dat het bestuur stevig werd uitgedund. De structuur die nog overbleef, was er één waarmee het onmogelijk was een club in 1ste nationale, met zo veel ploegen, draaiende te houden. Op een bepaald moment, lag zelfs het opdoeken van de club op tafel! Maar dat was buiten Sven Vanhauter, Francine Van Der Vennet en Roger Genbrugge gerekend. Zij waren al jaren vaste waarden in het bestuur van ZWR Evergem. Zij zagen nog een toekomst voor de club en wilden voor een nieuwe start gaan. Zo werd Sven Vanhauter voorzitter en Francine Van Der Vennet secretaris van een vernieuwde club in 3de nationale, zijnde MVC Evergem. Onze doelstelling was duidelijk en simpel, namelijk in alle luwte werken aan een nieuw hoofdstuk voor onze vereniging. Mede op vraag van het vorige bestuur en onze hoofdsponsor, werd de naam ZWR Evergem opgegeven en werden zo de banden met het verleden deels doorgesneden. Toch bleven we altijd wel gelinkt aan ons verleden…

Het seizoen 2012-2013 zou dus een overgangsseizoen worden voor MVC Evergem, waarin we zouden bouwen aan een nieuwe toekomst. Het draaide echter helemaal anders uit. De nieuwe doorstart bleek een voltreffer te zijn en op het einde van dit seizoen waren we al onmiddellijk aan het feest. Onder speler/coach Jurgen Raman, speelde onze 3de nationale kampioen. En ook onze 1ste provinciale liet onmiddellijk van zich spreken en kroonde zich, onder coach Sven Vanhauter, tot kampioen in hun reeks. Onze kernploeg in kern Gent – De Pinte dikte die kampioenenreeks nog wat aan. Ondertussen hadden we er ook een ploegje bij in de zaterdagcompetitie van de V.M.F. En ook daar noteerden we een kampioenschap voor MVC Evergem. Ook bij de jeugd viel er succes te noteren. Onze U17-jarigen kroonden zich tot landskampioen, na het winnen van de A-reeks. Onze herstart als MVC Evergem werd dus een onverhoopt succes!

In het seizoen 2013-2014 bouwden we verder op de successen uit het voorgaande seizoen. Opnieuw bleek onze 2de nationale een maatje te groot voor de tegenstand en promoveerden we zo terug naar 1ste nationale! Ook onze belofteploeg in 4de nationale doorstond de test op een hoger niveau. En alweer, mochten we een kampioenschap noteren voor ons team in de zaterdagcompetitie van de V.M.F. Bij de start van dit nieuwe project, hadden we vooropgesteld om binnen de 5 jaar een terugkeer naar 1ste nationale te verwezenlijken. Tot ieders verbazing, was die doelstelling al in amper 2 jaar tijd gerealiseerd. Een uitdaging voor onze club! Maar één die we uiteraard wel wilden aangaan.