VK Design Evergem ziet goede prestatie tegen leider San Siro Boys Deftinge niet beloond.

14-03-2019


Op woensdag 13 maart stond ons vlaggenschip in 2de nationale uitzonderlijk, op vraag van de tegenstander en de bond, eens voor een midweekwedstrijd. Op ons thuisfront te Evergem-Center, namen we het op tegen de leider San Siro Boys Deftinge B. Na de nipte nederlaag in de heenronde, waren we uit op revanche. Simpel beloofde dat niet te worden.

VK Design Evergem miste de start van deze partij alvast niet. We zaten meteen goed in de match en dwongen enkele kleine kansjes af. Maar het was wel opletten voor de snedige counters van San Siro Boys Deftinge B. De partij ging dan ook aan een razend tempo over en weer. Toch was er amper een verschil tussen beide teams en beloofde het een heel spannende strijd te gaan worden. Onze inzet werd beloond, via Ken Steinweller. Die ronde een knappe collectieve actie mooi af en zette zo de 1-0 op het bord. Met die tussenstand gingen we ook het tweede kwart in. Daarin wisten de bezoekers al snel langszij te komen (1-1) en was alles te herdoen. Maar VK Design Evergem toonde zich volwassen en gedreven. We lieten de moed dan ook niet zakken en bleven vol onze kans gaan. Toch bleven we in dit kwart steken op die 1-1. Na de kampwissel kon het werkelijk nog alle kanten uit... Maar San Siro Boys Deftinge B had het geluk aan hun zijde. Via een veldgoal en een schepcorner liepen de bezoekers uit tot 1-3. We lieten ons echter niet onbetuigd in dit kwart. Via een stevige uithaal vanwege Kenzo Lippens, kwamen we terug tot 2-3. Er overheerste een gevoel dat hier nog meer te rapen viel voor VK Design Evergem en daar gingen we dan ook voor! Maar alweer waren de voetbalgoden aan de zijde van de bezoekers. Na een duidelijk fout op onze doelman, kon San Siro Boys Deftinge B simpelweg uitlopen tot 2-4. Een bittere pil, vlak voor het ingaan van het slotkwart. In dat slotkwart ontbond VK Design Evergem zijn duivels! Via Jaimy Hertschap kwamen we terug tot 3-4. Met drie corners op onze teller, lag alles weer open. Die vierde corner kwam er ook en zo volgde een schepcorner. We missen ze zelden of nooit, maar net nu gebeurde dat toch... Het had een keerpunt kunnen zijn in deze partij, maar helaas. We lieten de kopjes echter niet hangen en voerden de druk op! We moesten nu wel risico's nemen en dat speelde natuurlijk wel in de kaart van San Siro Boys Deftinge B. Met enig geluk, stond zo even later de 3-5 op het bord... Jaimy Hertschap gaf ons nog een sprankeltje hoop, nadat hij door de defensie van de bezoekers slingerde en de 4-5 op het bord zette. Maar de bezoekers hadden aan één snedige counter genoeg om de 4-6 op het bord te zetten. Met nog luttele seconden op de klok, was de partij zo gespeeld.

Na de partij overheerste uiteraard een gevoel van teleurstelling. Maar die maakte al snel plaats voor berusting. We speelden een sterke partij en hebben onszelf dan ook niets te verwijten. Naar onze bescheiden mening, was een puntendeling correcter geweest, gezien er amper verschil was tussen beide teams. De manier waarop de bezoekers alsnog de drie punten mee graaiden, is dan misschien wel eigen aan een ploeg in vorm en op kop van het klassement. Veel tijd om hierbij stil te staan hebben we alvast niet, want vrijdag wacht ons al meteen een nieuwe opdracht. Eentje met inzet!

Afspraak op vrijdag 15 maart '19, voor het thuisduel tegen MVC Kameleon Landegem. Aftrap om 21:00, in de gemeentelijke sporthal van Evergem-Center.