VK Design Evergem walst over MVC Aalter heen!

09-02-2019


Op vrijdag 8 februari stond speeldag 18 op de agenda van ons fanionteam in 2de nationale. We trokken richting Aalter, alwaar we om 22:00 MVC Aalter partij gaven. We konden nog maar eens een uitstekende zaak doen, mits winst. Tegen MVC Aalter leek dat geen simpele klus te gaan worden, gezien ze al enkele toppers over de knie wisten te leggen.

VK Design Evergem liet er alvast geen gras over groeien en nam meteen het initiatief in deze partij. We eisten de bal op en wisten al snel voor dreiging te zorgen. Helaas was meer dan eens het doelkader niet onze vriend... Maar we werden al snel beloond voor onze inzet en overgave, met een heel fraaie goal. Een gemeten lange bal, streelde de kruin van Lenard Roegiers, die de bal zo over de doelman in de verste hoek kopte (0-1). Een kopbaldoelpunt, je ziet het zelden in het minivoetbal. Toch was er één smet op het eerste kwart, namelijk dat we teveel en te gemakkelijk corners weggaven. MVC Aalter wist zo in het eerste kwart al een schepcorner af te dwingen, die ze ook keurig wisten om te zetten (1-1). Maar ons jong geweld liet het niet aan hun hart komen en ging door op hetzelfde elan in het tweede kwart. Het was oppassen voor enkele snedige counters, maar verder domineerde VK Design Evergem. Ondanks dat het doelkader opnieuw niet onze vriend was, wisten we toch stilaan het laken naar ons toe te trekken. Met doelpunten van Jaimy Hertschap en Tim Steinweller, liepen we uit tot 1-3. Tijdens de kampwissel zat iedereen op dezelfde golflengte en beseften we dat deze partij nog lang niet gespeeld was. Dat vertaalde zich in een ijzersterk derde kwart van VK Design Evergem, dat geen spaander heel liet van MVC Aalter! Ons vast duo Joshy Hertschap en Maxim De Baerdemaeker zette keurig een schepcorner om en tekenden zo voor 1-4. Tim Steinweller tekende even later voor de 1-5, nadat hij zichzelf knap vrij speelde en koelbloedig afwerkte. Onze kapitein Joshy Hertschap gaf MVC Aalter even later het nekschot, toen hij een knappe collectieve actie afrondde en zo de 1-6 op het bord zette. Bij het ingaan van het slotkwart, was duidelijk dat de veer gebroken was bij de thuisploeg. Ze probeerden wel nog een paar keer te prikken, maar VK Design Evergem was heer en meester in dit slotkwart. We jaagden er nog eens drie tegen de netten. Jaimy Hertschap gaf het goede voorbeeld (1-7), gevolgd door Thibault Van den Broecke (1-8), waarna Lenard Roegiers met een knappe individuele actie de 1-9 op het bord zette. Luttele minuten later, zat de partij erop.

Het was even geleden dat VK Design Evergem zo swingde. Er viel dan ook niets af te dingen op deze klinkende overwinning. We springen zo over Assenede '09 A in het klassement, naar de vierde plaats in de ranking! We moeten er wel bij zeggen dat een aantal ploegen een wedstrijd in het krijt staan ten opzichte van ons... Gezien we van plaats 4 tot 7 op een zakdoek bij elkaar staan, kan het er dus snel helemaal anders uitzien. Er liggen ook een aantal wedstrijden tegen toppers in het verschiet, dus de weg is nog lang en stevig. Maar dat zijn allemaal zorgen voor later. Nu even genieten van deze knappe overwinning!

De wedstrijd tegen San Siro Boys Deftinge B, die voorzien was op vrijdag 15 februari '19, wordt verplaatst naar een latere datum. We zijn nu dus een weekje vrij van competitie! We komen pas terug in actie op vrijdag 22 februari '19 en gaan dan op bezoek bij Real Geraardsbergen A. Aftrap om 21:00, in de gemeentelijke sporthal van Geraardsbergen, Felicien Cauwelstraat 39 - 9500 Geraardsbergen.