VK Design Evergem roept ei zo na het onheil uit over zichzelf.

27-10-2019


Op zaterdag 26 oktober '19 stond speeldag 6 in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen op het programma voor VK Design Evergem. In de sporthal van de Hogeschool Gent, dat in volle renovatie en stilaan een doolhof is, namen we het op tegen VC New Castle. Het nummer vijf in het klassement beloofde een stevige kluif te gaan worden.

Het werd een gesloten partij, met twee gezichten vanwege VK Design Evergem. Aanvankelijk hadden we controle over de partij en wisten we wel raad met een aantal flitsende spelers van VC New Castle. We gaven amper kansen weg, maar wisten er anderzijds zelf weinig te creëren. Toch wisten we als eerste te scoren en konden we iets later verder uitlopen tot 2-0. Maar de bezoekers lieten zich niet onbetuigd en voerden de druk op. We dienden een aantal keren goed bij de les te zijn. Maar we konden wel niet vermijden dat VC New Castle op schepcorner terug kon aanklampen. We lieten ons echter niet uit het lood slaan en drukten door. Mét succes, want op schepcorner en via een veldgoal liepen we verder uit tot 4-1. Na de kampwissel leek VK Design Evergem definitief het laken naar zich toe te trekken. VC New Castle milderde wel nog tot 4-2. Maar even later liepen we op ons beurt verder uit tot 5-2. Het leek erop dat onze opponent van die slag niet meer terug zou komen... Maar het verleden leerde ons al meermaals dat je altijd moet oppassen met VC New Castle. Een partij tegen hen is immers nooit gespeeld en dat werd ons ook meteen duidelijk gemaakt. VC New Castle koos nu vol voor de pressing en tegelijk sloop er wat gemakzucht en vermoeidheid in ons team. Een dodelijke cocktail, die ons meteen in de problemen bracht. Tweemaal werden we iets te gemakkelijk uit verband gespeeld. Tel daarbij nog een schepcorner voor de bezoekers en dan weet je hoelaat het was... Plots was onze voorsprong als sneeuw voor de zon gesmolten en stond de 5-5 op het bord. Het werd zo nog enkele minuten bibberen en beven voor VK Design Evergem. Anderhalve minuut voor het einde, wisten we onze derde schepcorner van de middag te veroveren. Ons vaste duo zette keurig om voor de 6-5 en bracht ons zo terug op een voorsprong. We beleefden nog enkele spannende seconden, maar we hielden finaal nog goed stand. 6-5 werd zo even later ook de eindstand.

VK Design Evergem kroop zo door het oog van de naald. We bleken onze eigen grootste vijand in deze partij en riepen ei zo na alle onheil over onszelf uit. Onnodig! Want we hadden alles onder controle en in eigen handen... Toch iets waar we dringend eens wat lessen uit moeten trekken. Anderzijds chapeau dat we in deze moeilijke momenten toch nog de rug wisten te rechten en nog vol voor de winst gingen. Een nipte, maar wel verdiende overwinning, naar onze bescheiden mening. Tijd nu om wat tot rust te komen en te bezinnen tijdens het weekendje rust dat ons nu wacht. Op 9 november '19 gaan we er dan weer vol tegenaan tegen rode lantaarn MVC Petre Devos.