VK Design Evergem pakt volle buit met onuitgegeven 5-tal.

09-11-2019


Op zaterdag 9 november '19 stond de zevende speeldag op het programma voor VK Design Evergem in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen. We namen het op tegen MVC Petre Devos, de rode lantaarn in deze reeks. We zaten lang in de knoei voor deze partij. Een kalenderwijziging bleek niet mogelijk en een forfait lag in het verschiet...

Gelukkig vonden we op de valreep nog enkele nieuwe krachten en was een forfait van de baan. We kwamen zo met een onuitgegeven 5-tal aan de aftrap van deze partij. Het was nu afwachten wat er van deze wedstrijd zou gaan worden. Maar het mag gezegd zijn dat we geen mal figuur sloegen. Het was uiteraard wat zoeken in de aanvangsfase en het was opletten voor enkele stevige prikken van MVC Petre Devos. Toch stonden we goed ons mannetje en zelfs meer dan dat. Helaas werden we daar aanvankelijk niet voor beloond. MVC Petre Devos zette de 1-0 op het bord, nadat ze iets te gemakkelijk door onze linies konden dringen. Maar we lieten ons niet uit het lood slaan. In het tweede kwart wisten we de scheve situatie terug recht te zetten. Een veldgoal en een (terechte) penalty brachten ons van een 1-0 achterstand naar een 2-1 voorsprong. Plots hadden we zo weer alles zelf in handen bij het ingaan van de kampwissel. In het derde kwart kende VK Design Evergem een beetje meeval. MVC Petre Devos versierde een vierde corner en aldus een schepcorner. Deze werd echter gemist, waardoor de aansluiting geen feit werd. VK Design Evergem had nu de partij stilaan onder controle en trok het laken definitief naar zich toe. Ook wij zaten aan een vierde corner en aldus een schepcorner. Wij bleven echter feilloos en wisten zo de 1-3 op het bord te zetten. Met nog een kwart te gaan, was het nu zaak om bij de les te blijven. Deze partij was nog niet gespeeld. Die boodschap was blijkbaar klaar en duidelijk voor ons team en zo gingen we er nog een kwart vol tegenaan! Al heel vroeg in het slotkwart tekenden we voor de 1-4. MVC Petre Devos probeerde wel, maar kon voorlopig geen weerwerk bieden. Even later, bezegelden we definitief het lot van de thuisploeg en scoorden we de 1-5. MVC Petre Devos pruttelde nog wat tegen en milderde nog tot 2-5, maar verder kwamen ze niet meer. Luttele minuten later zat de partij erop.

Na een turbulente week, waarin we gelukkig nog tot oplossingen kwamen, was dit alvast een zoet smakende overwinning. We verstevigen zo onze tweede plek in de ranking en dichten zo een klein beetje de kloof met de huidige leider Rabotvins. Maar laat ons daar nog maar niet over spreken... Eerst even genieten van deze overwinning en onze knappe tweede plek in de rangschikking! Op zaterdag 16 november '19 komen we dan opnieuw in actie tegen NCN Siena.