VK Design Evergem opent seizoen met winst tegen FC WPG.

07-09-2019


Op zaterdag 7 september '19 ging de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen van start. Voor VK Design Evergem betekende dat een treffen met FC WPG, tegen wie we onlangs een oefenpartij speelden, die we vrij vlot wonnen. Maar dat was natuurlijk niet meer van tel. We keken alvast uit naar het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen 2019-2020.

Daar waar we in het oefenduel meteen goed in de wedstrijd zaten, was dat deze keer toch een heel ander verhaal... VK Design Evergem kende een belabberde start van de partij en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. We gaven het iets té gemakkelijk weg aan FC WPG. Maar in het tweede kwart wisten we beetje bij beetje de schade te herstellen. We wisten al snel te milderen tot 1-2 en trokken langzaam maar zeker het laken naar ons toe. Zeker toen we terug op gelijk hoogte kwamen (2-2), leefde het gevoel dat alles weer mogelijk was. Na het wisselen van kamp leek het er even op dat we er resoluut op en over gingen. We dwongen onze vierde corner en aldus een schepcorner af, die ons op een 3-2 voorsprong bracht. Maar de euforie was van korte duur, want al even snel kwam FC WPG weer langszij (3-3). Tegen het einde van dit derde kwart, schoot onze opponent zich een beetje in de eigen voet, met een penaltyfout op één van onze aanvallers. Die werd keurig omgezet en zo stond de 4-3 op het bord. In het slotkwart kantelde de wedstrijd pas definitief in het voordeel van VK Design Evergem. 4-3 werd al snel 6-3 en zo was het pleit stilaan beslecht. FC WPG milderde nog tot 6-4. Maar luttele minuten later stond de 7-4 van VK Design Evergem op het bord. Dat werd ook meteen de eindstand.

VK Design Evergem mist zo zijn start van het nieuwe seizoen niet en mag dus al meteen drie punten beschrijven in de tabel. Na een moeilijke start alsnog met 7-4 de partij afsluiten, doet alvast goed voor het vertrouwen. Volgende week zaterdag 14 september '19 wacht ons al een volgende opdracht. Dan nemen we het op tegen Wink El Hoak. Aftrap om 17:00 in de sporthal van de Hogeschool Gent.