VK Design Evergem II op weg naar de top-5, na felbevochten overwinning.

02-02-2019


Op zaterdag 2 februari kwam ons tweede seniorenteam VK Design Evergem II opnieuw in actie. Na de zure nederlaag, tegen de rode lantaarn in de zaterdagcompetitie, waren we gebrand op revanche. Maar tegen Sankt Gregori beloofde dat allesbehalve een simpele klus te worden. Het belang van deze partij was overigens niet gering. Winst betekende top-5!

Geen studieronde bij de start van deze partij. Zowel VK Design Evergem II als onze opponent Sankt Gregori ging er meteen vol tegenaan. Het verschil tussen beide teams was klein en het was nu al duidelijk dat het van kleine dingen ging afhangen. Toch was het VK Design Evergem II dat de score wist te openen, via Thierry Dejonghe (1-0). Maar de voorsprong was slechts een kort leven beschoren. Luttele minuten later, wist een speler van Sankt Gregori het kleinste gaatje te vinden en tikte hij de bal in de verste hoek via de paal binnen. 1-1 en alles te herdoen. We kregen de uitgelezen kans om opnieuw de leiding te nemen via een schepcorner, maar helaas lieten we die onbenut. Ook in het tweede kwart was de wedstrijd in balans. Beide teams gaven amper iets weg en dwongen elk hun kansjes af. Maar de score bleef steken op die 1-1 tussenstand. Op het einde van dit tweede kwart, kregen we alweer dé uitgelezen kans om te scoren. Maar eerst stond de paal in de weg en in de herneming de deklat... Het bleef zo 1-1, vlak voor de kampwissel. Na het wisselen van kamp, nam VK Design Evergem II beetje bij beetje de partij in handen. Na een knappe steal van Kristof Bouckaert, wist Thibault Van den Broecke de 2-1 op het bord te zetten. Maar opnieuw was de euforie van korte duur. Sankt Gregori zat ondertussen ook aan vier corners en aldus een schepcorner. Zij lieten die kans echter niet liggen. En zo kwamen ze terug langszij (2-2). Het betere spel van VK Design Evergem II had er ondertussen wel voor gezorgd dat ook ons corneraantal gestaag steeg. Het duurde dan ook niet lang alvorens we opnieuw vier corners afdwongen en een nieuwe kans kregen op schepcorner. Deze keer waren we wél bij de les en kon ons duo Lesley Govaert en kapitein Sven Vanhauter wel keurig omzetten. 3-2 bij het ingaan van het slotkwart. Een wel héél kleine marge... In het slotkwart was het bij momenten bibberen en beven voor VK Design Evergem II. Niets leek nog te willen lukken. Sankt Gregori voerde de druk op en daar hadden we het bij momenten knap lastig mee. Toch kregen we weer enkele huizenhoge kansen om verder uit te lopen. Maar ook nu lieten we enkele mogelijkheden onbegrijpelijk onbenut. De thuisploeg had écht nog een doelpuntje nodig, om deze drie punten over de streep te trekken. Gelukkig gebeurde dat ook! Via Thibault Van den Broecke stond zo kort voor het einde de 4-2 op het bord. Sankt Gregori dwong nog een schepcorner af. Maar deze keer was het aan hen om die kans te laten liggen. Even later zat de partij erop.

Wat een rare wedstrijd... We leken aanvankelijk alles onder controle te hebben, om het daarna bijna weer kwijt te spelen, vervolgens terug de bovenhand te nemen en tot slot alsnog te moeten knokken om te overleven. Maar dat zijn misschien wel de mooiste overwinningen! We doen zo een uitstekende zaak in het klassement! We palmen nu de vijfde plaats in de ranking in en sloegen een klein kloofje met de eerste achtervolgers. Maar met nog een handvol wedstrijden in het verschiet, kan er nog altijd vanalles gebeuren de komende weken.

Afspraak op zaterdag 9 februari '19, voor het duel tegen FC WPG. Aftrap om 15:00, in de sporthal van de Hogeschool Gent.