VK Design Evergem neemt vlot de maat van De Drie Torenkes.

21-09-2019


Op zaterdag 21 september '19 stond speeldag 3 op het programma voor ons team in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen. In de sporthal van de Hogeschool Gent, namen we het op tegen De Drie Torenkes. Een wedstrijd die altijd wel een extra kantje heeft. Na de spijtige nederlaag tegen Wink El Hoak, waren we alvast gebrand op eerherstel.

Ondanks dat we er klaar voor waren en met volle goesting aan de partij waren gestart, kenden we een dramatische aanvangsfase. Niet dat we slecht aan het spelen waren. Maar we gaven twee doelpunten cadeau aan De Drie Torenkes, waardoor we al heel snel tegen een 0-2 achterstand aankeken. Een stevige tik, waar we toch even van dienden te bekomen. Maar het moet gezegd dat onze reactie in het tweede kwart kon tellen! We bogen de 0-2 achterstand om naar een 4-2 voorsprong en hadden de partij nu stevig in handen. Bij de kampwissel stelden we iedereen nog eens op scherp. Immers was deze partij nog lang niet gespeeld. En zo ging VK Design Evergem door op het elan van in het tweede kwart. Het duurde dan ook niet lang alvorens we verder uitliepen tot 6-2, via enkele knap uitgespeelde doelpunten. De Drie Torenkes wisten op hun beurt enkele keren stevig te prikken. Maar we hielden goed stand. Toen de bezoekers hun schepcorner onbenut lieten, brak stilaan de veer bij hen. Het slotkwart werd zo een overbodige, waarin VK Design Evergem de voorsprong verder uitdiepte. In dit laatste kwart deden we de netten nog eens vijfmaal trillen en brachten zo de stand op 11-2. In de slotminuten slikten we wel nog een tegendoelpunt. Maar verder kwamen De Drie Torenkes niet meer en zo eindigde de partij ook op een 11-3 overwinning voor VK Design Evergem.

Na onze vrij belabberde prestatie afgelopen weekend tegen Wink El Hoak, deed deze overwinning alvast heel veel deugd! Chapeau ook voor ons team dat, ondanks de 0-2 domper van in het eerste kwart, toch meteen de rug wist te rechten en op en over de tegenstand ging. Nu wacht ons een weekje rust, waarna we op 5 oktober '19 het opnemen tegen Assu Delboo. Kortom, een nieuwe uitdaging om naar uit te kijken!