VK Design Evergem laat twee punten liggen tegen Assu Delboo.

05-10-2019


Op zaterdag 5 oktober '19 stond speeldag 4 op het programma voor ons team in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen. In de sporthal van de Hogeschool Gent, namen we het op tegen Assu Delboo, het nummer zes in de ranking. Na de stevige uithaal tegen De Drie Torenkes (11-3), ontbrak het ons niet aan het nodige vertrouwen en goesting.

Het werd een partij met twee gezichten, die ons finaal met een dubbel gevoel achterliet... VK Design Evergem nam een goede start in deze partij en had het betere van het spel. Maar ook Assu Delboo liet zich niet onbetuigd, waardoor we een paar keer goed bij de les moesten zijn. Maar we kregen uiteindelijk wat we verdienden, namelijk een voorsprong die we gestaag uitbouwden. Een 1-0 achterstand werd zo 1-3, met alles in eigen handen voor het verdere verloop van de partij. Maar tegen een team als Assu Delboo heb je zelden de zaken snel op zak. En dat zou ook blijken. Aanvankelijk liepen we nog verder uit tot 1-4. Maar kort daarop wist de thuisploeg op schepcorner te milderen tot 2-4. Naar het einde toe van dit derde kwart voelde je aan alles dat dit nog lang niet gespeeld was en we nog stevig uit onze pijp zouden moeten komen. Helaas deden we dat niet en werd zo de deur opengezet voor Assu Delboo om zich terug in de wedstrijd te spelen. De 3-4 gaven we op een zilveren schoteltje weg. De 4-4 was een knap uitgespeelde vrije trap, waartegen we weinig verhaal hadden. Maar de 5-4 werd de pijnlijkste tegentreffer. Daar stonden we even met zijn allen te slapen en Assu Delboo kon vrank en vrij de bal aan de tweede paal binnen prikken. Héél even leek VK Design Evergem te gaan breken. Maar gelukkig volgde de gelijkmaker snel en was zo alles nog mogelijk. Zeker gezien we opnieuw drie corners op het scorebord hadden. Helaas was de partij net iets te kort om nog iets te proberen en bleven we dus steken op een 5-5 gelijkspel.

Jammer, maar helaas. Dit voelt eerder als twee verloren punten dan een gewonnen punt. Maar als je in de slotminuten 5-4 in het krijt staat, moet je misschien wel tevreden zijn met dat ene puntje. Een bittere pil dus, maar eentje die we zullen moeten slikken. Op naar de volgende opdracht! Volgende week nemen we het op tegen Sankt Gregori, met de aftrap om 15:00 in de sporthal van de Hogeschool Gent.