VK Design Evergem kan offday niet keren tegen stug NCN Siena.

16-11-2019


Op zaterdag 16 november '19 stond de 8ste speeldag in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen op de agenda van VK Design Evergem. We namen het op tegen NCN Siena, het nummer drie in de ranking. We konden in alle opzichten een uitstekende zaak doen. Mits winst, konden we zelfs even de leiding nemen in deze reeks. Een match met inzet dus.

Helaas werd het een middagje balen voor VK Design Evergem. Immers liepen we al vrij snel achter de feiten aan en gingen we zo een complete offday tegemoet. Over kwart één tot en met drie kunnen we kort en bondig zijn. Alles wat maar kon foutlopen liep ook fout. Passes kwamen niet aan, acties gingen verloren, telkens net dat ene stapje te laat en amper echt goede kansen. Dan weet je al snel hoe laat het is... Al vroeg in het eerste kwart kwamen we zo op een 0-1 achterstand. En in het tweede kwart ging het van kwaad naar erger. Daarin werd 0-1 in een mum van tijd 0-4. Na de kampwissel wisten we ons een klein beetje te herpakken. We wisten nu op ons beurt enkele kansen af te dwingen, maar konden niet verzilveren. Dat deed NCN Siena dan weer wel. Op schepcorner liepen ze verder uit tot 0-5. Toen wij onze schepcorner ook nog eens onbenut lieten, wisten we hoe laat het was. De partij was gespeeld. Maar we waren niet van plan om het nu verder zomaar weg te geven. We staken de koppen bij elkaar en besloten er nog een kwart vol tegenaan te gaan. Het vierde kwart werd zo van een heel ander allooi dan de voorgaande kwarten. Ondanks de vele mooie kansen, wisten we er helaas maar eentje af te maken en zo alsnog een eerredder op het bord te zetten. Maar dat werd dan de 1-6, want ondertussen prikten de bezoekers er wel nog een goal bij. Ondanks een sterk slot vanwege VK Design Evergem, verloren we alsnog met stevige 1-6 cijfers. Misschien iets té zware cijfers. Maar anderzijds hadden we weinig om op af te dingen.

Het werd zo een offday voor VK Design Evergem. Eentje die ons duur kwam te staan, tegen een stug NCN Siena. Kortom, een partij om snel weg te schrijven naar de archieven en het verleden. Even herbronnen. Want volgende week wacht al meteen de topper tegen de huidige leider Rabotvins. Geen tijd dus om hier lang bij stil te staan. Laat die volgende opdracht maar komen!