VK Design Evergem II pakt puntje tegen vice-kampioen De Drie Torenkes.

07-04-2019


Op zaterdag 6 april stond de zesde en laatste speeldag in de eindronde van de zaterdagcompetitie op het programma voor VK Design Evergem II. Na de spijtige nederlaag tegen MVC 36win.be, een duel zonder noemenswaardige inzet. Toch wilden we graag het seizoen in schoonheid afsluiten tegen De Drie Torenkes, die nog aasden op het vice-kampioenschap.

De partij kende een spijtige start voor VK Design Evergem II. Hoewel we niet slecht begonnen waren in dit duel, gaven we iets té simpel twee doelpunten weg. We keken dus al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan en konden daar voorlopig niet veel tegen inbrengen. Ook in het tweede kwart wilde het maar niet lukken voor VK Design Evergem II en stond al heel snel de 0-3 op het bord. Maar bij die 0-3 tussenstand sloeg de wedstrijd om. Via Thierry De Jonghe konden we milderen tot 1-3. Kort daarop, trof Lesley Govaert raak en stond de 2-3 op het bord. De bezoekers verloren beetje bij beetje de greep op de wedstrijd. Toch konden ze de twijfels even doorbreken, toen ze de 2-4 tegen de netten trapten. Maar VK Design Evergem II verkocht de huid duur. Via een (toegegeven) discutabele penalty, wist Lesley Govaert vlak voor de kampwissel te milderen tot 3-4. Alles was dus plots weer mogelijk, ondanks een eerdere 0-3 achterstand. In het derde kwart ontbond VK Design Evergem II pas echt hun duivels. We voerden de druk op en dat resulteerde al snel in vier corners. Ons vaste duo Lesley Govaert en Sven Vanhauter lieten deze kans niet liggen en zo stond de 4-4 op het bord. Halverwege dit kwart, leek VK Design Evergem II de partij volledig naar zich toe te trekken, met een doelpunt van Jaro Van Der Beken (5-4). Maar we voelden dat we nog stevig aan de bak zouden moeten in dat slotkwart. En dat bleek ook... Aan twee afgemeten doorsteekpasses hadden De Drie Torenkes genoeg om de 5-4 in slechts enkele minuten om te buigen naar een 5-6. VK Design Evergem II liet zich niet onbetuigd en kreeg ook enkele mooie kansen. Maar we lieten die onbenut. Kort voor het einde, wist kapitein Sven Vanhauter alsnog met een afstandsschot de 6-6 op het bord te zetten. Maar De Drie Torenkes stonden al geruime tijd op drie corners, waardoor het nog uiterst spannend werd. Beide teams gaven lijf en lede in dit duel. Maar geen van beide wist dat winnende doelpunt nog te scoren. Een leuke pot minivoetbal, eindigde zo op een billijk, maar terecht 6-6 gelijkspel.

We sluiten zo het seizoen af met een puntje tegen de vice-kampioen in deze eindronde van de zaterdagcompetitie en een vierde plek in de eind ranking van deze play-offs. Een mooi slot op een seizoen met veel ups and downs. We lijken echter stilaan een nieuw stevig fundament te hebben voor de toekomst en dat stemt ons alvast tevreden en hoopvol. Nu volgt een welverdiende rust voor ons allen en tijd om de batterijen weer volledig op te laden. Het aftellen naar het nieuwe seizoen in deze zaterdagcompetitie kan beginnen!