VK Design Evergem II mee op kop in eindronde, na knappe winst tegen VC New Castle!

10-03-2019


Geen weekje rust na de reguliere competitie in de zaterdagreeks. Op zaterdag 9 maart stond meteen speeldag 1 van de eindronde in deze zaterdagcompetitie op het programma. VK Design Evergem II stond meteen voor een stevige klus. We namen het op tegen VC New Castle, dat als tweede eindigde in de reguliere competitie. Kortom, meteen een zware dobber!

Het beloofde voor beide teams geen simpele opdracht te gaan worden. Immers moesten we elk een sleutelfiguur missen, door een schorsing en een blessure. Dat zorgde er wél voor dat het een meer evenwichtige strijd werd. VK Design Evergem II liet het alvast niet aan hun hart komen. We zaten meteen goed in de wedstrijd en dwongen enkele kleine kansen af. Ook verdedigend zat het goed en gaven we weinig weg. Onze goede start werd ook beloond, met een doelpunt via Lesley Govaert. Maar kort daarop, werd een foutje afgestraft en stond het al even snel terug 1-1. In het tweede kwart drukten we door en mét succes. Kevin De Caluwe tekende voor de 2-1, gevolgd door Lesley Govaert, die de 3-1 op het bord zette. VC New Castle liet zich echter niet onbetuigd in dit kwart. Met een gemeten schot in de kruising, stond de 3-2 op het bord. Met die stand gingen we ook de kampwissel in. In het derde kwart ontbond VK Design Evergem II pas écht zijn duivels. Jaro Van Der Beken zette met een knappe uithaal de 4-2 op het bord. Op schepcorner wist VC New Castle te milderen tot 4-3. Maar ook VK Design Evergem II kwam even later aan zet met een schepcorner. Ons vaste duo Lesley Govaert en Sven Vanhauter lieten die mogelijkheid niet liggen en zo stond de 5-3 op het bord. VC New Castle voerde de druk nu stevig op. Wilden ze nog iets halen, hadden ze ook geen andere keuze meer. Met de ruimte die nu kwam wist VK Design Evergem II wel raad. Lesley Govaert en Kevin De Caluwe waren elk goed voor nog een doelpunt en brachten zo de score op 7-3. Met die tussenstand gingen we ook het slotkwart in. Daarin leek even een kantelmoment te komen voor VC New Castle. Via een tweede schepcorner en een veldgoal kwamen ze terug tot 7-5 en leek er even wat onrust in de ploeg te sluipen. VK Design Evergem II zag af in dit laatste kwart en moest een paar keer bij de les zijn om erger te voorkomen. Maar gelukkig was daar nog Thierry De Jonghe, die kort voor het einde nog een mooi achtste doelpunt scoorde en de geruststellende 8-5 op het bord zette. Luttele minuten later zat de partij erop en was de buit binnen!

Na een turbulent seizoen, met veel ups and downs, waren we al heel tevreden met het behalen van deze eindronde. Nu ook nog eens deze eindronde aanvatten met een knappe 8-5 overwinning, tegen een sterk VC New Castle, was tegen alle verwachting in en deed dan ook deugd. VK Design Evergem II zou zo wel eens de scherprechter kunnen worden in deze eindronde. Maar dat is voor later... We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en zien wel wat de toekomst brengt. Nu even genieten van deze knappe winst!

Afspraak op zaterdag 16 maart '19, voor het duel met MVC Petre Devos. Aftrap om 17:00 in de sporthal van de Hogeschool Gent.