VK Design Evergem II bouwt aan een mooie reeks!

10-02-2019


Op zaterdag 9 februari stond speeldag 17 op het programma voor VK Design Evergem II, in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen. Sinds nieuwjaar, haalden we een knappe 6 op 9 en daar wilden we maar wat graag op verder bouwen. Tegen FC WPG beloofde dat geen simpele klus te worden, want zij leken in de afgelopen weken op dreef te zijn.

Het duurde even voor deze wedstrijd écht open begon te breken. Beide teams speelden enkele kleine kansjes bij elkaar, maar geen van beide was daadkrachtig genoeg om daar iets uit te puren. Het eerste kwart eindigde dan ook op een 0-0 tussenstand. In het tweede kwart begon de partij licht te kantelen in het voordeel van VK Design Evergem II. FC WPG zette een stevig blok neer, maar daar vonden we meer en meer een antwoord op. De kansen bleven dan ook niet uit. Maar de netten doen trillen, deden we niet. Onze teller wat betreft de corners, liep echter wel stevig op, waardoor het niet lang duurde alvorens we een vierde corner en aldus een schepcorner afdwongen. Ons vast duo Lesley Govaert en Sven Vanhauter, lieten deze kans niet liggen en tekenden zo voor de 0-1. Met die krappe voorsprong gingen we ook de kampwissel in. In het derde kwart bouwden we verder op het goede van voorheen. FC WPG moest nu ook wel risico's nemen, wilden ze hier nog punten rapen. Dat speelde langzaam, maar zeker, in onze kaarten. Op de gepaste momenten wisten we te prikken en dat loonde. Zo rondde Kevin De Caluwe een tegenoffensief mooi af en stond de 0-2 op het bord. We voelden echter dat we bij deze krappe tussenstand nog lang niet onze schaapjes op het droge hadden. Thibault Van den Broecke bezorgde ons, vlak voor het einde van dit kwart, nog een extra bonus. Met een fijnzinnige punter, duwde hij de 0-3 in de verste hoek en konden we stilaan iets opgeluchter ademhalen. Het slotkwart beloofde zo een formaliteit te worden. Op voorwaarde dat we ons niveau aanhielden... Maar helaas leunden we iets teveel achterover in onze zetel en lieten we zo bijna de kans aan FC WPG om terug in de partij te komen. Daarbij kregen ze ook nog eens de hulp van de scheidrechter, die een stevige charge in de rug onbestraft liet en FC WPG zo in een leeg doel kon scoren. De thuisploeg stond ondertussen ook op drie corners, waardoor die 1-3 toch weer niet zo een geruststellende tussenstand werd. Maar de voetbalgoden waren ons deze keer wél goedgezind, want FC WPG liet hun schepcorner onbenut. De veer brak bij de thuisploeg, waardoor VK Design Evergem II weer wat grip kreeg op deze partij. We konden zo de partij uit controleren en de drie punten even later op zak steken.

VK Design Evergem II bouwt zo stilaan aan een mooie reeks, die nu oploopt tot een knappe 9 op 12. We lijken stilaan terug de goede vorm te pakken te hebben. Geen moment te laat, met de stevige dobbers die nog in het verschiet liggen. We doen ook een uitstekende zaak in het klassement en palmen nu de vijfde plaats in. Maar met nog drie partijen in het verschiet, is alles nog mogelijk. Maar eerst even genieten van deze overwinning!

Afspraak op zaterdag 16 februari '19, voor het duel tegen NCN Siena. Aftrap om 15:00, in de sporthal van de Hogeschool Gent.