VK Design Evergem houdt de spanning erin tegen Sankt Gregori.

13-10-2019


Op zaterdag 12 oktober '19 stond speeldag 5 op het programma voor ons team in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen. In de sporthal van de Hogeschool Gent, namen we het op tegen Sankt Gregori, het nummer zes in het klassement. Er ontbraken enkele pionnen bij VK Design Evergem, dus dat beloofde een stevige klus te gaan worden.

VK Design Evergem ving deze partij aan in een bevoordeelde positie. Immers was onze opponent niet voltallig bij aanvang van deze partij en leverden we even strijd tegen vier man van de bezoekers. Maar het moet gezegd zijn dat we daar té weinig ons voordeel uit haalden. Het defensieve blok van Sankt Gregori werd te weinig op de proef gesteld en we waren bij momenten iets te laks tegenover de vier krijgers van de bezoekers. Zo wisten ze al snel de 0 van het bord te vegen, tegen alle verwachtingen in. Het schudde ons wel wakker, want al even snel trokken we de scheve situatie recht en liepen we uit tot 3-1. In het tweede kwart leken we even de parels te grabbel te gooien... Onze tegenstander was ondertussen voltallig. Slecht uitverdedigen leidde al snel tot de 3-2 en even later mocht Sankt Gregori iets té vrank en vrij aan de tweede paal de 3-3 binnen prikken. Kortom, onze bonus ging in rook op en zo was alles te herdoen bij de kampwissel. In het derde kwart verging het VK Design Evergem beter. We hadden weer iets meer controle over de partij en dwongen opnieuw enkele kansjes af. Maar verzilveren lukte ons voorlopig niet. Uiteindelijk was het Sankt Gregori zelf die zich in dit kwart in eigen voet schoot. Een foute inspeelpas leidde tot een knappe steal en een simpel doelpunt voor de thuisploeg (4-3). Kort daarop, werden we een penalty toegekend, nadat de goalie van de bezoekers een beweging met de arm naar de bal maakte. Een discutabele maar, volgens het regelement, toekenbare penalty. Die werd keurig afgerond en zo kwamen we op 5-3. Maar als we dachten dat de buit binnen was, dan werd bij het ingaan van het slotkwart duidelijk dat het allemaal nog lang niet beklonken was. Sankt Gregori wist al vrij snel de 5-4 op het bord te zetten en probeerde ons het vuur aan de schenen te leggen. VK Design Evergem bleef echter rustig en berekend en wachtte de juiste momenten af om te prikken. Mét succes, want zo wisten we nog tweemaal te scoren en zo de stand op 7-4 te brengen. Dat werd even later ook de eindstand.

VK Design Evergem hield er zo zelf héél lang de spanning in. Maar het moet gezegd zijn dat we de afwezigheid van enkele pionnen toch goed gevoeld hebben, waardoor we het bij momenten knap lastig hadden tegen een sterk Sankt Gregori. Maar een pluim voor de spelers die zich dubbel plooiden om de drie punten alsnog binnen te rijven en thuis te houden! Met een mooie 10 op 15 kunnen we nu wel spreken van een geslaagde seizoenstart. We kijken alvast uit naar het volgende duel, dat mogelijks wel pas binnen twee weken is, gezien we een kalenderwijziging aanvroegen voor de partij van volgend weekend. Wat de uitkomst ook wordt, we kijken alvast uit naar de volgende opdracht.