VK Design Evergem gooit punten te grabbel tegen Wink El Hoak.

15-09-2019


Op zaterdag 14 september '19 stond speeldag 2 op het programma voor VK Design Evergem in de zaterdagcompetitie van Voetbal Vlaanderen. In de sporthal van de Hogeschool Gent, namen we het op tegen Wink El Hoak. Tegenwoordig een te geduchte tegenstander. Na de winst op speeldag 1, ontbrak het ons niet aan het nodige vertrouwen en goesting.

Vrijdag de 13de was dan wel al gepasseerd, toch leek die een dagje overgeslagen te hebben... De eerste minuten van deze partij waren nog aanschouwelijk. Maar daarna zakte de pudding volledig in elkaar. Te weinig tempo, te weinig overzicht, te weinig inzet en dat kwam ons duur te staan. Wink El Hoak kon dan ook makkelijk de leiding nemen en daar kon VK Design Evergem (héél) lang niets tegenover zetten. 1-0 werd 2-0 en zo ging het van kwaad naar erger. We konden milderen tot 2-1. Maar het was toch vooral de thuisploeg die de partij stevig in handen had. Toen we toch de gelijkmaker wisten de scoren, leek het tij te gaan keren. Maar niets was minder waar. We gaven een aantal doelpunten op een zilveren plaatje, in cadeauverpakking en met een grote strik errond weg aan Wink El Hoak. Hierdoor stonden we in een mum van tijd op een 6-2 achterstand en leek het pleit hopeloos verloren. Op schepcorner milderden we tot 6-3. Maar al even snel stond de 7-3 en de 8-3 op het bord. Tot dan toe een complete non match vanwege VK Design Evergem. In het slotkwart speelden we alles of niets. En zowaar begon het plots toch allemaal te draaien. Wink El Hoak stapelde de foutjes op onder de druk van VK Design Evergem en moest zelfs tot tweemaal toe aan de noodrem trekken binnen hun eigen backlijn. Met twee penalty's en nog een knappe veldgoal kwamen we terug tot 8-6. Helaas kwam de heropleving te laat en konden we deze scheve situatie niet meer volledig rechttrekken. 8-6 werd zo ook de eindstand.

Kortom, drie kwarten lang een complete offday vanwege VK Design Evergem. Enkel in het slotkwart haalden we ons niveau en dat was uiteraard veel te weinig. Een partij om snel te vergeten! De volgende match zullen we uit een heel ander vaatje moeten tappen. Immers wacht ons dan het duel tegen De Drie Torenkes. Aftrap om 15:00.