Strijdvaardig vertimmerd VK Design Evergem ten onder tegen sterk AZ '77 Maldegem.

13-04-2019


Op vrijdag 12 april stond de voorlaatste speeldag op de agenda van ons fanionteam in 2de nationale. Op ons thuisfront te Evergem-Center, namen we het op tegen AZ '77 Maldegem, het nummer twee in het klassement. We waren uit op revanche, na de 9-2 pandoering die we er in de heenronde om de oren kregen. Een simpele klus beloofde en werd dit niet...

Nochtans zag het er tot 24 uur voor de wedstrijd goed uit voor VK Design Evergem. Het zag ernaar uit dat we in vol ornaat aan de aftrap zouden kunnen verschijnen, wat in de heenronde niet het geval was, en vol onze kans zouden kunnen gaan om AZ '77 Maldegem een hak te zetten in hun strijd om promotie. Maar het noodlot was ons al een paar keer niet goed gezind dit seizoen en dat bleek opnieuw het geval! Zo moesten we vrij last minute twee pionnen missen en restte er ons weinig tijd om nog een oplossing te vinden. We verschenen zo met een vertimmerd team aan de aftrap van deze kraker... Het was dan ook wat zoeken voor VK Design Evergem in de aanvangsfase van dit duel. Al snel kregen we een les in efficiëntie van de bezoekers, dat weinig écht uitgespeelde en open kansen had, maar toch al vroeg in de partij op een 0-1 voorsprong kwam. Kort daarop, kende onze gelegenheidsdoelman wat tegenslag, toen een inspeelpas door de kleinste teen van een speler van Maldegem werd geblokt en uit de counter de 0-2 volgde... VK Design Evergem speelde wel enkele kansjes bij elkaar, maar kon er daar geen enkele van verzilveren. Het was AZ '77 Maldegem dat verder uitliep, na een counter over verschillende stationnetjes, en zo de 0-3 op het bord zette. Gelukkig misten de bezoekers even later wel hun schepcorner en werden we zo behoed van een wel héél zwaar verdict. Kort voor het einde van dit eerste kwart, gaf Maxim De Baerdemaeker ons nog een sprankeltje hoop, toen een afstandsschot in doel verdween en zo gemilderd werd tot 1-3. Met die ietwat overdreven tussenstand gingen we het tweede kwart in. Daarin toonden we karakter en inzet en die werden ook beloond! Via Kenzo Lippens en Jaimy Hertschap speelden we ons terug in de partij en brachten we de score terug in evenwicht (3-3). Onze drive leverde ook een pak corners op, waardoor ook die teller gestaag opliep. Met die cijfers gingen we ook de kampwissel in. In het derde kwart leek er een kantelpunt in het voordeel van VK Design Evergem plaats te vinden. Via Jaimy Hertschap, kwamen we verdiend op een 4-3 voorsprong te staan, met ook nog eens drie corners op het bord. Spijtig genoeg, konden we dat momentum niet lang vasthouden... AZ '77 Maldegem schakelde een tandje bij en bracht de score opnieuw in balans (4-4). Via een schepcorner en nog twee veldgoals, gingen ze over VK Design Evergem heen (4-7) en zag het er niet goed uit voor ons. In het slotkwart, wisten we al snel onze vierde corner te versieren. De schepcorner die volgde, werd keurig omgezet door ons gelegenheidsduo Maxim De Baerdemaeker en Kenzo Lippens (5-7). VK Design Evergem probeerde de bakens nog te verzetten en kreeg nog enkele mooie kansen. Maar in de zone van de waarheid stokte het meer dan eens. Toen AZ '77 Maldegem kort voor het einde de 5-8 binnen prikte, was het pleit definitief beslecht. We gaven nog het beste van onszelf, maar het mocht niet meer baten. 5-8 werd dan ook de definitieve eindstand.

Op deze nederlaag valt weinig af te dingen. Naar onze bescheiden mening, is AZ '77 Maldegem de best minivoetballende ploeg in deze reeks en aldus de terechte winnaar van deze partij. Staan we op volle kracht? Dan loopt het misschien anders... Maar dat is allemaal niet meer van tel natuurlijk. We blijven zo op onze (gedeelde) zesde plaats staan in de ranking. Op de laatste speeldag, krijgen we de kans om die definitief vast te leggen, in het duel tegen Montreal Brugge A. Misschien wel dé ploeg in vorm, sinds de jaarwissel. Dat wordt dus nog zwoegen voor die drie punten, in het laatste duel op nationaal niveau voor VK Design Evergem!

Afspraak op vrijdag 19 april '19, voor het thuisduel tegen Montreal Brugge A. Aftrap om 21:00, in de gemeentelijke sporthal van Evergem-Center.