U15-jarigen starten 2019 en 2de ronde met knappe overwinning!

27-01-2019


Voor onze U15-jarigen was het pas dit weekend dat de 2de ronde bij de jeugd van start ging. We openden het nieuwe sportieve jaar 2019 met een thuiswedstrijd, in sportcentrum Hoge Wal te Ertvelde, tegen Huize Goossens Appels A. Meteen een goede waardemeter voor VK Design Evergem, met het oog op de toekomst. We keken er dus naar uit!

Zoals zo vaak, was de aanvangsfase eerder een studieronde voor beide teams. Het was wel al snel duidelijk dat VK Design Evergem en Huize Goossens Appels A zeer aan elkaar gewaagd waren. Ondanks enkele mooie acties en kansen, vielen er niet veel doelpunten. Na de studieronde stond de tussenstand op 1-1. Een correcte weergave van de stand van zaken tot dusver. Na de kampwissel leek VK Design Evergem het laken naar zich toe te trekken. Met enkel snedige acties, wisten we het vuur aan de schenen te leggen van onze opponent. Eén van die acties eindigde ook in een doelpunt. Maar Huize Goossens Appels A antwoordde snel, waardoor het bij een 2-2 stand allemaal nog speelbaar was. Daar waar VK Design Evergem het betere van het spel had, hadden de bezoekers nu stilaan de balans terug in evenwicht gebracht. Dat werd ook duidelijk op het scorebord. Vlak voor het ingaan van de slotfase, stond het 3-3 en werd het aldus nog een heuse thriller! Het ging nu ook heel snel over en weer. Beide teams kwamen een aantal keren goed weg. Het was duidelijk: wie nu het eerst scoort wint! Finaal was het VK Design Evergem dat het hoofd het meest koel hield en de netten nog eens deed trillen. Zo stond kort voor affluiten de 4-3 op het bord. Na nog enkele spannende minuten en seconden klonk het verlossende eindsignaal en was de buit binnen!

Een deugddoende en welverdiende overwinning. De vruchten van een goede voorbereiding. De nieuwe gezichten in ons team U15-jarigen vinden meer en meer hun plekje en draaien ook vlot mee. Kortom, een mooi resultaat om op verder te bouwen. Op naar die volgende opdracht!

Afspraak op zondag 10 februari '19 voor opnieuw een thuisduel tegen Opel Haeck Drongen B. Aftrap om 15:00 in sportcentrum Hoge Wal te Ertvelde.