U15-jarigen op koers naar de titel!

14-04-2019


Op zondag 14 april stond de zevende speeldag in de 2de ronde bij de jeugd op het programma voor de U15-jarigen van VK Design Evergem. We trokken richting Nevele, alwaar we in sporthal Oostbroek het jong geweld van MVC Kameleon Landegem partij gaven. Een wedstrijd mét inzet! Winst, betekende een eerste grote stap richting titel in deze reeks.

We lieten er alvast geen gras over groeien te Nevele. VK Design Evergem nam een vliegende start in het eerste kwart en speelde zo een 0-3 voorsprong bij elkaar. De thuisploeg liet niet zomaar begaan en kwam in het tweede kwart iets meer opzetten. Zo kwamen ze terug tot 1-3. De partij was dus nog lang niet gespeeld tegen dit MVC Kameleon Landegem. Dat leken onze U15-jarigen ook goed te beseffen. Ze staken een tandje bij en we liepen verder uit tot 1-4 en even later 1-5. De thuisploeg milderde nog tot 2-5, maar moest de partij bij momenten ondergaan... Na de kampwissel werd het nog spannend. MVC Kameleon Landegem kwam terug tot 3-5. Daar wisten ze moed uit te putten. VK Design Evergem wist nog een goaltje bij te prikken en liep verder uit tot 3-6. Maar in het slotkwart, werd het alsnog uiterst spannend. Misschien voelden we ons iets te zege zeker? Het voetje ging duidelijk even van het gaspedaal. MVC Kameleon Landegem pikte hierop in. Ze scoorden de 4-6 en kort daarop de 5-6, waardoor het plots opnieuw héél erg heet werd onder onze voeten. Toch wisten we stand te houden en de drie punten op zak te steken!

We doen zo een uitstekende zaak in het klassement. We komen zo alleen op kop in de ranking en hebben nog een wedstrijd tegoed tegen het nummer twee in de stand. De enige ploeg die ook nog mee in de running is voor de titel. Kortom, winst tegen MVC Aalter, betekent het kampioenschap in deze reeks! Nu even nagenieten van deze knappe overwinning en van een weekje rust.

Afspraak op VRIJDAG 26 april '19, voor de wedstrijd tegen MVC Aalter. Aftrap om 18:00, in de sporthal van Sint-Jozef (Ebergiste De Deynestraat 2 - 9000 Gent).