U15-jarigen bouwen aan stevige thuisreputatie!

10-02-2019


Op zondag 10 februari stond de tweede speeldag in 2de ronde op het programma voor onze U15-jarigen. Op ons thuisfront in sportcentrum Hoge Wal te Ertvelde, namen we het op tegen Opel Haeck Drongen B. De ongeslagen leider in onze reeks, beloofde geen simpele klus te worden. Maar met zeven koene krijgers, waren we klaar voor de strijd!

De U15-jarigen van VK Design Evergem waren meteen op de afspraak. Van bij de start probeerden we ons spel op te leggen aan de bezoekers uit Drongen en dat loonde. We openden al vroeg in de partij de score en wisten die voorsprong al snel uit te diepen tot 2-0. Opel Haeck Drongen B kwam op zijn beurt een aantal keren snedig uit de hoek, maar kon ons niet in verlegenheid brengen. Het uitblijven van een tegendoelpunt vanwege de bezoekers, zorgde voor wat frustraties in de tribune bij de bezoekende supporters. Maar we lieten het niet aan ons hart komen. Er viel ook weinig af te dingen op de prestaties van VK Design Evergem. We liepen verder uit, maar konden wel niet beletten dat Opel Haeck Drongen B een doelpuntje meepikte. Zo kwam de score halverwege op 4-1 te staan. De bezoekers lieten even later na gebruik te maken van een schepcorner en dat bleek het breekpunt te gaan worden voor Opel Haeck Drongen B. De U15 van VK Design Evergem pikten op hun beurt nog een doelpuntje mee (5-1). In het slotkwart ging ons jong geweld door op het elan en bleven ze er vol voor gaan. Dat resulteerde in nog eens twee doelpunten, die de score op 7-1 bracht. Dat werd finaal ook de eindstand en zo hielden we nog maar eens de drie punten thuis in deze 2de ronde!

Een beresterke partij vanwege onze U15-jarigen, tegen de leider in onze reeks. In voorgaande ontmoetingen moesten we al eens het onderspit delven of gaven we een bonus alsnog weg. Deze overwinning smaakte dan ook heel erg zoet! Er viel ook niets af te dingen op dit resultaat. Vandaag was VK Design Evergem gewoon een niveau te sterk voor Opel Haeck Drongen B. Het smaakt alvast naar meer! Maar de weg is nog lang, héél lang, met nog een pak wedstrijden voor de boeg.

Voor het volgende competitieduel op bezoek bij Mini Sint-Gillis-Waas, is het nog even afwachten of en wanneer dit zal plaatsvinden. Er werd al geruime tijd geleden een kalenderwijziging aangevraagd, maar tot dusver zonder enige respons vanwege onze tegenstander noch de bond... De tijd zal raad brengen.