Gesloten partij eindigt op billijk gelijkspel voor VK Design Evergem.

02-02-2019


Op vrijdag 1 februari stond speeldag 17 op het programma voor ons vlaggenschip in 2de nationale. Op ons thuisfront te Evergem-Center, namen we het op tegen S.V. Cappuccino Waregem A, dat slechts op één puntje volgde in de ranking. Kortom, een partij die een aanzienlijk verschil kon maken in het klassement bij winst of verlies. We keken er naar uit!

VK Design Evergem startte goed aan deze partij. We eisten al snel het balbezit op en hadden enkele kansen, maar wisten aanvankelijk niet te scoren. S.V. Cappuccino Waregem A richtte al snel een stevige muur op en koos voor de egelstelling. Toch kon VK Design Evergem de muur slopen, letterlijk dan. Op een vrije trap, zette onze kapitein Joshy Hertschap met een kanonschot de 1-0 op het bord. Ook in het tweede kwart had VK Design Evergem het betere van het spel. Maar het was toch oppassen voor de snedige counters van de bezoekers. Eén van die snedige counters leidde uiteindelijk toch tot de gelijkmaker (1-1) en zo was alles te herdoen. Na de kampwissel nam S.V. Cappuccino Waregem A de partij beetje bij beetje over van VK Design Evergem. Een stevig defensief blok van S.V. Cappuccino Waregem A, wachtte de juiste momenten af om te prikken. Net op het moment dat we even uit positie stonden, na een knappe aanvallende actie, sloegen de bezoekers toe aan de tweede paal en stond de 1-2 op het bord. En zo gingen we een uiterst spannend slot tegemoet. In het slotkwart leek eerst alles verloren, toen de bezoekende ploeg de 1-3 op het bord wisten te zetten. Op schepcorner konden we, via ons duo Joshy Hertschap en Maxim De Baerdemaeker, de 2-3 op het bord zetten. Maar al even snel scoorde S.V. Cappuccino Waregem A de 2-4. Net op het moment dat de veer leek te gaan breken bij VK Design Evergem, konden we milderen tot 3-4 via Jaimy Hertschap. In het ultieme slot, was Lorenzo Van Hove de rustigste middenin een schermutseling en zette hij de 4-4 op het bord. In de slotminuten toonde VK Design Evergem lef en grinta en gingen we nog vol voor de overwinning, ondanks de risico's die dat met zich meebracht. Scoren deden we helaas niet meer. Maar onze aanvalsdrift bleek de beste defensie, want de bezoekers kwamen ook amper nog tot kansen. De partij eindigde dan ook op een 4-4 gelijkspel.

Een billijk gelijkspel dus voor ons fanionteam in 2de nationale. Een puntje waarmee we niet veel mee opschieten in het klassement. Het bleek echter wel voldoende om onze vijfde plek in de ranking te behouden. Gezien alles van plaats drie tot zes op een zakdoek bij elkaar ligt, is er overigens nog héél wat mogelijk de komende speeldagen. Het worden dus nog interessante en spannende weken/maanden voor VK Design Evergem. Maar daar doen we het uiteindelijk toch voor, dus we kijken er naar uit!

Afspraak op vrijdag 8 februari '19 voor het duel tegen MVC Aalter. Aftrap om 22:00 in de gemeentelijke sporthal van Aalter, Lindestraat 17 - 9880 Aalter.